Възраждане иска оставката на Деница Сачева

Ние от Възраждане искаме оставката на Деница Сачева поради заплахи за злоупотреба с власт.

Заявяваме, че заплахата от репресии не ни плаши. Винаги сме стояли на продетски и просемейни позиции, а в центъра на нашите политики е подкрепата на родителството. Ние от Възраждане нямаме „квази политически“ искания! Имаме политически искания! Протестите против провежданите политики са политически! Странно е, че именно член на правителството се прави, че не разбира тази аксиома!

Нашите политически искания са оставка на Деница Сачева и на цялото правителство, разследване на всички министри при установяване на злоупотреби, налагане на мерки – съд, конфискация и затвор.

Според излязлата във вчерашния ден информация в Медиапул, съставена по думите на Сачева (цитат от Медиапул): „По думите ѝ към реални страхове на хората и правни казуси на наши сънародници с чужди законодателства, се наслагва и сериозна външна провокация и намеса по отношение на насаждане на страхове, че ще бъдат отнемани деца. Попитана откъде идват те, Сачева каза, че има политически партии, които вече се самоидентифицираха с тези искания - например политическа партия "Възраждане", но по думите на министъра тя не е представител на разследващ орган, за да каже кой точно стои зад това.“.

Категорични сме, че красноречивият намек на Деница Сачева, че протестиращите ще бъдат разследвани от службите за противодържавна дейност, е заплаха и потвърждение за позицията на самозабрава, която демонстрира правителството или на ясно показаното поведение „държавата – това съм аз“.

Това е видно и в изказването на Деница Сачева, отново отразено в медиите (цитат): „Държавата няма нужда от деца без семейства. Държавата няма нужда от деца, които са неграмотни. Държавата няма нужда от деца, които живеят в насилие. Деца, които не говорят български език и деца, които не могат да се реализират.“.

„Освен че в изказването на социалния министър изцяло липсват позитивни послания, а все пак се отнася за най-святото, българските деца, то е отправено в публичното пространство в условия на демографска криза, в условия, в които е необходимо да се раждат деца и да имаме деца, за да се запазим като нация. Би следвало социалният министър да даде решения как да постъпим, за да имаме повече деца и как да подпомогнем семействата, за да се справим с проблеми като неграмотност, изоставяне на децата, бедност и др. Държавата – това не сте вие, Сачева и Борисов и другите министри! Държавата – това сме ние българите“, добави Костадин Костадинов, председател на Възраждане.

Външната намеса, която наистина съществува и вече е ясна на всеки мислещ българин, се казва „Норвежки финансов механизъм“. Субекти, които имат за цел провеждане на определен политики – тоест политически субекти – заобикалят строгите изисквания на закона. Ние също можем да помогнем на разследващите органи да открият откъде идва външното влияние – ще предоставим списък на 56 НПО-та, които съвсем наскоро се демаскираха, като декларираха своята съпричастност към провежданата политика.