Вече 30 години от началото на т.нар. „преход”, както и 45 години преди него по времето на т.нар. „развит социализъм”, ние българите съществуваме в условия на ограничен суверенитет и фасадна демокрация. В тези условия, първата жертва винаги е правото и възможността сам да определяш своята вътрешна и външна политика, както и способността да формулираш собствени национални интереси, които да защитаваш с цената на всичко.

Втората жертва, която този неестествен обществено-политически модел взема е свободата на словото, за да бъде заглушен гласът на тези, които са несъгласни с него.

Вече 5 години, Възраждане е фактор, с все по-голямо влияние в политическия живот на страната. Въпреки това, ние сме най-малко отразяваната от казионните медии политическа сила у нас, а опитите гласът ни да бъде заглушен стават все по-ожесточени. Причините за това са прости. Възраждане е единствения политически субект в България, зад който не стоят олигархични структури, чужди посолства и съмнителни интереси. Натискът над нас е многостранен и се осъществява по най-различни начини – чрез фалшиви новини, административен произвол, изборни манипулации. Най-същественият от всички обаче е медийното затъмнение, относно нашата дейност, позиции и идеи.

Поради тази причина, създадохме и платформата „Възрожденец”. Тя ще бъде електронната медия, която да ни отразява, без каквато и да било цензура, редакционна намеса или съображения от съмнителен характер. „Възрожденец” обаче, няма да бъде място запазено само за членовете на Възраждане. То ще бъде истинска територия на свободните дух, слово и съвест, където възможност да публикуват ще имат всички, които споделят нашите идеи и принципите, върху които е изградено движението ни, макар и да не са формално негови членове.

Във „Възрожденец”, чрез високосъдържателни анализи и коментари, ще се опитаме да дадем отговори на най-наболелите проблеми в обществото ни, да обясним политическите и социално-икономическите процеси у нас, през призмата на българските национални интереси, както и тенденциите в глобалната политика, които засягат бъдещето ни като нация и държавно-организирана общност.

Ще предлагаме решения и ще критикуваме, но винаги справедливо и аргументирано. Нашият девиз е знаменитата мисъл на великия Ботев: „Истината е свята, свободата е мила”.

Време ни е за Възраждане!